Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε πιο νωρίς φέτος στο Γραμματικό...



Με τον Άγιο Βασίλη να κάνει την εμφάνιση του στο γήπεδο του Γραμματικού το περασμένο Σάββατο και να χαρίζει το διπλό στους φιλοξενούμενους, άνοιξε η αυλαία την προηγούμενη αγωνιστική.





Τι και αν έχει μείνει μια βδομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα και δυο παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου της Β κατηγορίας για κάποιους το Χριστουγεννιάτικο δώρο ήρθε πιο νωρίς από το αναμενόμενο. 

Για του λόγου το αληθές στην αναμέτρηση Εθνικός Γραμματικού - Δόξα Μεγαπλάτανου ο επονομαζόμενος Άγιος Βασίλης ήταν ο διαιτητής Αρέστης Νικόλας που αντί για κόκκινο σκόυφο και σάκο με δώρα, κρατούσε μια σφυρίχτρα και με τους δύο επόπτες στο πλάι του δώρισε πραγματικά το τρίποντο στους φιλοξενούμενους. 

Ο Εθνικός μπορεί να μην είχε πολλές ελπίδες πριν αρχίσει το ματς για να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα (όπως πολλοί πίστευαν) απέναντι στον πρωτοπόρο Μεγαπλάτανο, που παρά τις σημαντικές απουσίες των Βλαδίτση, Σαμαρά Κων. παρουσιάστηκε αρκετά ισχυρός και με "βάθος" στο πάγκο, κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο του. 

Το φιλμ του αγώνα:
Με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω ξεκίνησε ο αγώνας και τις δυο ομάδες να παίζουν με πολύ πάθος και να δημιουργούν τη μία φάση μετά την άλλη.  Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν και άνοιξαν πρώτοι το σκορ (για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι!!!) ξεδιπλώνοντας μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον εξαιρετικό (και αυτόν φέτος) Σταματίδη Δημ. να πιάνει στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα τρυπώνοντας στην μεγάλη περιοχή κερδίζοντας το πέναλντι σε ανατροπή του ίδιου (6ο πέναλντι σε 11 αναμετρήσεις για φέτος για τον Εθνικό έχοντας το απόλυτο), 1-0 για τον Εθνικό με τον Βαβουλίδη Κων. στο 30' (3ο τέρμα-πέναλντι για τον Τσάνκο). 

Με τον ρυθμό του αγώνα να είναι φρενήρης οι δυο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις στις δυο εστίες, δείχνοντας πόσο πολύ και οι δύο ήθελαν το ματς. Οι γηπεδούχοι όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο (διαιτητή) της αναμέτρησης ο οποίος μάλλον είχε διαφορετική άποψη για το σκορ και κάπου εκεί ανέλαβε δράση. "Στήνοντας" πραγματικά πηγαδάκια τόσο με ποδοσφαιριστές του Μεγπλάτανου αλλά όσο και με τον προπονητή τους, κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αντιλήφθηκαν τι θα επακολουθούσε. Συγκεκριμένα γύρω στο 40' ο αρχηγός των γηπεδούχων Τσίτσης Γ. σε μια προσπάθεια του να διώξει την μπάλα από την περιοχή του δέχεται άσχημο τάκλιν από πίσω από αντίπαλο του με τον διαιτητή στα 2 μέτρα να μη δίνει τίποτα, αντ' αυτού να έδωσε φάουλ στους φιλοξενούμενους. Και κάπου εκεί "άναψαν" τα αίματα για τα καλά. Ένα φάουλ που έφερε το 1-1 στο για τους "μαυραετούς" με τον Καλογιάννη, με επόπτη και διαιτητή να κλείνουν τα μάτια σε καθαρό χέρι-κοντρόλ του παίκτη. Σαν να μην έφτανε αυτό το ρεσιτάλ του ρέφερι να συνεχίζεται με διαδοχικές κίτρινες κάρτες και κρατώντας αδικαιολόγητα 7' καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο (χωρίς να έχει προκύψει κάποιος τραυματισμός χωρίς τίποτα).  

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφανώς εκνευρισμένοι από τη συμπεριφορά του διαιτητή και τα συνεχόμενα "πηγαδάκια" σε ανάπαυλα ημιχρόνου και στη διάρκεια στου δευτέρου, αποσυγκεντρώθηκαν δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να χτυπήσουν νωρίς στο 47' με τον Κουκλίδη με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Σαμαρά Αλ. ανήμπορο να κάνει κάτι. Το διαιτητικό κρεσέντο του διαιτητή Αρέστη συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους με σφυρίχτρα και κάρτες να έχουν "πάρει φωτιά" κατά των γηπεδούχων σε μια παρακμιακή κατάσταση. 

Στο δια ταύταυ σε δύο πανέμορφες αντεπιθέσεις του Εθνικού στο 57' και 63' με τον Πετρίδη να βγαίνει και στις 2 με προϋποθέσεις για γκολ ο διαιτητής είδε άφαντα φάουλ (και στις δυο) πάνω σε αντίπαλο, δείχνοντας ακόμα πιο αποκρουστική εικόνα στην αναμέτρηση. Στο 75' ήρθε και το 1-3 για τους φιλοξενούμενους από αντεπίθεση και υπέροχο τελείωμα του Παπαδόπουλου τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. 

Στα θετικά της αναμέτρησης: Το πάθος, η δύναμη και η θέληση που έδειξε ο Εθνικός για ακόμη ένα παιχνίδι, οι επιστροφές σημαντικών ποδοσφαιριστών δίνοντας αρκετό βάθος και επιλογές στον προπονητή για την συνέχεια.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης: Η ΚΑΚΙΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ του διαιτητή Αρέστη Ν. και των βοηθών του. Αν οι κύριοι της ΕΠΣ Πέλλας είναι ευχαριστημένοι από τον ορισμό του σ αυτόν τον αγώνα τότε είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Και αν νομίζουν οτι κάποιες ομάδες μόνο έτσι θα ανέβουν κατηγορίες χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα τότε ας το κάνουν.

Εθνικός Γραμματικού: Σαμαράς Αλ. , Τσίτσης Ν. , Σταματίδης Γ. , Μπίμπας, Βαβουλίδης Κων. , Τσίτσης Γ. , Μακρίδης(Δαουλάρης), Σαμαράς Στ.(Παπαγιαννίδης) , Σταματίδης Δ. , Πετρίδης, Κωνσταντινίδης(Βαβουλίδης Γ.) 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου