Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Σπουδαία νίκη για τον Εθνικό απέναντι στον Άγρα




Μια σημαντική νίκη πανηγύρισε ο Εθνικός το περασμένο Σάββατο, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας 2-1 του Άγρα. 





 Νικητής στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής του Β1 ομίλου της ΕΠΣ Πέλλας ήταν ο Εθνικός. Η ομάδα του Γιάννη Σταματίδη παρά τις απουσίες των Παπαλαζάρου, Τσίτση, Ζάσκα κατάφερε να πάρει την νίκη και την ρεβαν για τον ματς του πρώτου γύρου (2-1 είχε κερδίσει ο Αγρας).  

Εξ' αρχής ο Εθνικός παρά την συνεχόμενη βροχή (επι 90') ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι είχαν και αυτοί τις ελλέιψεις τους είχαν ως πρώτο στόχο να εξασφαλίσουν πίσω το μηδέν και να διεκδικήσουν ότι μπορούν στη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Σαμαρά Α. στο 7' να χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μέσα από την περιοχή, ενω αντίστοιχες ευκαιρίες σπατάλησαν οι Γιούρος, Σουλαΐδης. 

Οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική ουσιαστική τους ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ σε μια αντεπίθεση και μπαλιά του Κατικαρίδη προς τον Τζούλη με τον τελευταίο με πολύ όμορφο σουτ να κάνει το 0-1 στο 15'.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν πτοήθηκαν από το γεγονός οτι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αντιθέτως έδειξαν υπομονή και με ηγέτες τους Γιούρο, Μπόγια, Δαουλάρη στο χώρο του κέντρου κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. 

Στο 20' σε μια στημένη φάση από αριστερά ο Βαβουλίδης Κ. θα αναγκάσει τον Πέτκο σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση με την εκτέλεση του. Την φάση του αγώνα θα χάσει ο Σουλαΐδης στο 27' μετά απο εξαιρετική κάθετη μπαλιά και συνεργασία Γιούρου-Μπόγια που τον έβγαλε μόνο του απένταντι στον τερματοφύλακα αλλά να τελειώνει άτσαλα τη φάση χάνοντας μοναδική ευκαιρία. 

Φάση καρμπόν θα γίνει ακριβώς στο 35' όμορφη συνεργασία Μπόγια Γιούρου με τελικό αποδέκτη τον Σουλαΐδη, οποίος με ομορφο πλασέ θα κανει το 1-1.  έτσι και θα κλείσει το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος με την βροχή να δυναμώνει περισσότερο κάνοντας ακόμα πιο βαρή το γήπεδο
και να δυσκολεύει τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων ο ρυθμός αναγκαστικά έπεσε, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα ατομικά λάθη.

Η ομάδα του Εθνικού έπαιξε έξυπνα με κατοχή μπάλας και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει την ομάδα του Άγρα. Σε μία εξ' αυτών με τον Σαμαρά Α. να φεύγει στην πλάτη της άμυνας από αριστερά να συνεργάζεται όμορφα με τον Μπόγια μέσα στην περιοχή και με μία παράλληλη μπαλιά από αριστερά να βρίσκεί τον Σουλαΐδη, οποίος προ κενής εστίας θα κάνει το 2-1 και την ανατροπή στο 55'.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με κάποια στημένα αλλά δίχως να απειλήσουν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στα θετικά της αναμέτρησης: Η πολύ καλή ομαδική δουλειά του Εθνικού βγάζοντας ψυχή και πάθος, η οποία συνοδεύτηκε με νίκη και πολύ καλή εμφάνιση.  

Στα αρνητικά της αναμέτρησης: Ο τραυματισμός του αμυντικού του Άγρα Χαμπίδη Α. ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος στο πρώτο μέρος. Και του έμπειρου αρχηγού του Εθνικού Σταματίδη Γ. ο οποίος έφυγε με ενοχλήσεις μετά την αναμέτρηση και είναι αμφίρροπος για τα επόμενα παιχνίδια.

Αρκετά καλή η διαιτητική τριπλέτα Βαμβακά-Ζανταρίδη-Σκουμπόπουλου.

Εθνικός Γραμματικού (Σταματίδης Γ.): Ιωσηφίδης, Πετρίδης, Βαβουλίδης Κ., Σταματίδης Γ., Σαμαράς Κ.(Χρυσανθόπουλος), Δαουλάρης, Μπόγιας, Γιούρός, Χαραλαμπίδης(Σαμαράς Σ.), Σαμαράς Α., Σουλαΐδης.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου