Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Σπουδαίο "διπλό" πήρε ο Εθνικός στο ντέρμπι με τον Άγρα



Ο Εθνικός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι για την 10η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β κατηγορίας, νικώντας με 5-0 στο γήπεδο του Άγρα την τοπική ομάδα.





Σ' ένα πάρα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Βαβουλίδη Κωνσταντίνου παρά τις σημαντικές απουσίες των Βλαδίτση, Βαβουλίδη Γ. , Παππά και Σαμαρά Κώστα, αλλά με ευχάριστες εκπλήξεις στην 11άδα παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο επί 90 λεπτά, χόρτασε με θέαμα τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο την Κυριακή (θυμίζοντας παλιές εποχές Εθνικού) και δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο η ομάδα πήρε τη νίκη με το επιβλητικό 0-5 μέσα στον Άγρα. 

Το φιλμ του αγώνα:
Από τα πρώτα λεπτά λοιπόν, κιόλας φάνηκε ότι το μόνο ενδιαφέρον θα ήταν που θα σταματούσε το κοντέρ, καθώς οι κυανόλευκοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μετατράπηκαν σε "πολυβόλο". Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 3' είχαν ήδη ένα δοκάρι με τον Μακρίδη και 2 κόρνερ. Στο 5' μετά από εξαιρετική αντεπίθεση του Βαβουλίδη Κώστα από δεξιά και άψογη συνεργασία με τον Πετρίδη όπου ο τελευταίος την "έσπασε" στον Χαραλαμπίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έβαλε σε θέση οδηγού τον Εθνικό για το 0-1. Με υποδειγματικές αντεπιθέσεις, πολλά στημένα, αλλά και εξαιρετικό passing game συνέχισε το παιχνίδι του ο Εθνικός κλείνοντας έτσι το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 0-1 στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να σφυροκοπούν την εστία του Παπαδόπουλου (παλιού μας γνώριμου στην ομάδα), ανεβάζοντας ακόμα πιο πολύ τον ρυθμό τους. Όσα γκολ δε μπόρεσαν να βάλουν από στημένες φάσεις στο πρώτο μέρος το έκαναν στο δεύτερο. Στο 54' μετά από κόρνερ του Χαραλαμπίδη, ο Πετρίδης νίκησε τους πάντες στον αέρα και με εξαιρετική κεφαλιά θα κάνει το 0-2 σημειώνοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα και γράφοντας το 0-2 για την ομάδα του. Δε πέρασαν λίγα λεπτά με κόρνερ (ασίστ και πάλι) του Χαραλαμπίδη ο Μακρίδης με προβολή θα "γράψει" το 0-3 στο 63' δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Εθνικού. Οι φιλοξενούμενοι με άμυνα και κέντρο από "ατσάλι" και επίθεση "πολυβόλο" συνέχισαν στον εξαιρετικό τους ρυθμό, υπήρχαν στιγμές που πραγματικά οι παίκτες του Εθνικού έκρυβαν την  μπάλα από τους αντιπάλους τους. Μία εξ' αυτών ήταν στο 70' μετά από εξαιρετική συνεργασία Μακριδη-Χαραλαμπίδη-Σταματίδη Δημ. και άψογο τελείωμα του τελευταίου για το 0-4. Κάπου εκεί ο κόουτς θα κάνει και τις πρώτες κινήσεις από τον πάγκο με την χρησιμοποίηση των Ιωσηφίδη, Χρυσανθόπουλου στις θέσεις των Τσίτση Γ. και Πετρίδη. Ο ρυθμός σιγά σιγά άρχισε να πέφτει, λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου που γινόταν όλο και πιο βαρύς οι φιλοξενούμενοι όμως δεν πτοήθηκαν και δε σταματούσαν να δημιουργούν φάσεις κυρίως με τους νεοεισελθέντες  οι οποίοι ήταν αρκετά δραστήριοι όσο διάστημα αγωνίστηκαν. Προς το τέλος του αγώνα μετά και την 3η αλλαγή στη θέση του Μπίμπα ο έμπειρος Κωνσταντινίδης Κυριάκος θα έρθει και το 0-5 με εκτέλεση πέναλντι του Βαβουλίδη Κώστα στο 85', πέναλντι που κέρδισε  ο Σταματίδης Δημ. έπειτα απο εξαιρετική ατομική ενέργεια. 

Οι γηπεδούχοι σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι αρκέστηκαν σε πιο παθητικό ρόλο, δεν έγιναν καθόλου απειλητικοί δημιουργώντας μόνο 4 ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, τις οποίες και εξουδετέρωσε ο νεαρός τερματοφύλακας του Εθνικού Σαμαράς Αλέξανδρος μαζί με τους αμυντικούς του.

Μία νίκη ανάσα, ψυχολογίας που συνδυάστηκε με καλό και όμορφο ποδόσφαιρο. Με τέτοιες εμφανίσεις ο Εθνικός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, παρόλο που μέχρι τα Χριστούγεννα έχει δύσκολο πρόγραμμα (Μεγαπλάτανος, Μεσημέρι). Νίκη που αφιερώνεται στον κόσμο της ομάδας που είναι πάντα δίπλα της, αλλά και στον αρχηγό(άτυχο) της ομάδας Βλαδίτση Φώντα μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που αναμένεται να χάσει όλη την υπόλοιπη χρονιά. "Σημασία έχει οτι το χαρήκαμε...": ήταν τα λόγια σχεδόν όλων τον ποδοσφαιριστών.

Στα θετικά της αναμέτρησης: Το εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας σε όλες τις γραμμές, το πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και η δημιουργία φάσεων επί 90', το μηδέν στην άμυνα και η θετική παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών που δείχνουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες του προπονητή. 

Στα αρνητικά της αναμέτρησης: Κάκιστοι οι δύο επόπτες της αναμέτρησης (Βλαδίκας, Σιώνη) με πολλές λανθασμένες υποδείξεις, οι οποίες παρέσυραν και τον Τσίπα.

Εθνικός Γραμματικού: Σαμαράς Αλ. , Μπίμπας, Τσίτσης Ν. , Σταματίδης Γ. , Βαβουλίδης, Κισκίνης, Τσίτσης Γ. , Μακρίδης, Χαραλαμπίδης, Σταματίδης Δ. , Πετρίδης.

αλλαγές: Ιωσηφίδης, Χρυσανθόπουλος, Κωνσταντινίδης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου