Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δεν άξιζε την ήττα ο Εθνικός



Με το συνήθες 2-1 γνώρισε την ήττα ο Εθνικός το περασμένο Σάββατο μέσα στην Σωσάνδρα από την τοπική ομάδα.






Πολύ πιο δύσκολα ηττήθηκε το προηγούμενο Σάββατο ο Εθνικός απ' οσο δείχνει το τελικό σκορ μέσα στην Σωσάνδρα από τον Ακρίτα.

Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Γιούρο, Βαβουλίδη Κ. στην σύνθεση τους, έχοντας πάρει το μάθημα τους από τα παιχνίδια με Μακεδονικό Έδεσσας και Δάφνη Παναγίτσας, μπήκαν πολύ δυνατά και επιθετικά στο παιχνίδι δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για γκολ. Χωρίς να φοβηθούν το ματς και με ουσιώδης κατοχή ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν πρώτοι στο σκορ μετά από έξοχη πάσα του Μπόγια στον νεαρό Σαμαρά Κ. ο οποίος με ωραία ενέργεια "τρύπωσε" στην περιοχή και με αριστερό σουτ έκανε το 0-1 στο 12'. 

Σαμαράς Κώστας

  Η ομάδα του Εθνικού θα μπορούσε να προηγηθεί μάλιστα με δυο και τρια γκολ περισσοτέρα εαν ο έμπειρος επιθετικός Σουλαΐδης δεν αστοχούσε σε μοναδικές ευκαιρίες τετ α τετ που του δόθηκαν (η 2η κιόλας στο δοκάρι).

Σουλαΐδης Γιώργος

Οι γηπεδούχοι εμφανώς επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν πολύ νωρίς στο παιχνίδι δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό, πέρα από κάποια κόρνερ και ένα σουτ δεν απέιλησαν την εστία του νεαρού Σαμαρά Α. ο οποίος ήλεγχε όλες τις φάσεις.

 Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 35' όταν σε αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Στούπη Χ. να βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Σαμαρά Α. γκρεμίζοντας τον, με τον διαιτητή Δαργινίδη να συμβουλεύεται τον βοηθό του Παπαδόπουλο Κ. και να δείχνει την απειρία του μέσα σε διαμαρτυρίες, βγάζοντας κοκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα Σαμαρά Α. σαν τελευταίο παίκτη και να μην υποδεικνύει επιθετικό φάουλ του Στούπη Χ. στη φάση αυτή.

Ετσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και για το υπόλοιπο του παιχνιδιού ο Εθνικός θα αναγκαστεί να αγωνιστεί με 10 παίκτες με τον νεαρό και σκόρερ της ημέρας Σαμαρά Κ. να αναλαμβάνει χρέη τερματοφύλακα. 

Έστω και έτσι με 10 παίκτες η ομάδα του Γιάννη Σταματίδη θα αντέξει χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να είναι νευρικοί και να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε από εκει που σταμάτησε το πρώτο, με επιθετικό ποδόσφαιρο και πολλές φάσεις από τις δυο ομάδες, με την Σωσάνδρα να μπαίνει σιγά σιγά στο ματς και να απειλεί την εστία του Σαμαρά Κ. με κάποια στημένα αλλά ο νεαρός κίπερ τα πήγε καλά και από αυτή τη θέση εξουδετερώνοντας κάθε φάση. 

Στις δυο ουσιαστικές φάσεις που δημιούργησαν σε όλο το παιχνίδι οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να  σημειώσουν και δυο γκολ. Αρχικά με τον Στούπη Π. στο 62' να βρίσκει ρήγμα στην άμυνα των φιλοξενούμενων (σε φάση που φέρει ευθύνη η άμυνα) και με σουτ να κάνει το 1-1. Ενω η ανατροπή στο ματς θα έρθει τρια λεπτά αργότερα στο 65' με τον Σαπουντζή να κάνει το 2-1 με σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή που θα καταλήξη στα διχτυα του Εθνικού (μια φάση που θα μπορούσε να είχε εξουδετερώσει ο μέσος Σταματίδης Δ. πριν πάει η μπάλα στην κατοχή του Σαπουντζή). 

Η διαιτητική τριάδα των: Δαργινίδη-Παρασκευά-Παπαδόπουλου Κ. θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, έδωσαν πολλά ανάποδα σφυρίγματα και έχασαν αρκετές φάσεις με αποκορύφωμα την αποβολή.

Εθνικός Γραμματικου (Σταματίδης Γ.) : Σαμαράς Α. , Τσίτσης, Σταματίδης Γ. , Παπαλαζάρου, Βαβουλίδης Γ. , Σταματίδης Δ. , Μπόγιας,  Σαμαράς Κ., Πετρίδης, Ζάσκας, Σουλαΐδης.
Αλλαγές: Μπάπκας, Καρυπίδης.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου